fotografia: Adam Ludwik Photography
Słodki bufet na weselu
Poznajcie te sprawdzone, jak i najnowsze trendy w weselnych słodkich bufetach:
1. Klasyczny słodki stół
Może być swojski i pachnący domowym ciastem, jak również w wersji nowoczesnej, z pomysłowymi w formie wypiekami, fantazyjnie udekorowanymi ciasteczkami lub cupcakes podanymi na pięknych, ozdobnych paterach.
2. Amerykański candy bar
Wyżerka dla prawdziwych łasuchów i ukłon w stronę słodkiego dzieciństwa. Znajdziemy tam przeróżne smakołyki: orzechy w czekoladzie, migdały w lukrze, lentilki, lizaki, cakepops, żelki czy cupkcakes, a to wszystko efektownie podane na kolorowych paterach i w dużych słojach.
3. Popcorn bar
Jeden popcorn, a mnóstwo smaków i kolorów. To doskonałe uzupełnienie wesela nie tylko w klimacie filmowym. Podzielmy popcorn bar na pół i z jednej strony zaserwujmy wersje pikantne, z drugiej zaś słodkie.
4. Apple bar
Jabłuszka na 100 sposobów: karmelizowane, posypane orzechami, wiórkami kokosowymi czy maczane w czekoladzie. Doskonały pomysł na jesienne wesele zwłaszcza w rustykalnym klimacie.
5. S’mores bar
S’mores bar nawiązuje do słodkiego amerykańskiego obyczaju pieczenia pianek marshmallow nad ogniskiem. Rozpuszczoną piankę umieszcza się pomiędzy dwoma herbatnikami i taka „kanapka” nosi właśnie nazwę s’more.
6. Bufet jogurtowy
Lekki, zdrowy, idealny na letnie wesela w plenerze. Prócz dobrze schłodzonych miseczek z jogurtem, warto przygotować smakowite dodatki: musli, bakalie, świeże owoce i słodkie posypki.
Który candy bar chcielibyście na swoim weselu? :)