Czekoladowy kącik to fantastyczna propozycja, zwłaszcza na jesienne lub zimowe wesele, kiedy to aromatyczna, gorąca czekolada z pysznymi dodatkami będzie wręcz rozchwytywana przez gości.
Gdy organizujecie ślub i wesele chłodną porą roku, warto po przybyciu z kościoła, uraczyć gości na rozgrzewkę gęstą, gorącą czekoladą z odrobiną alkoholu, chili lub aromatem pierników.
Świetnie spiszą się także czekoladowe ciasteczka z rozgrzewającymi przyprawami: imbirem, goździkami czy cynamonem.
źródło: happywedd.com
Czekoladowy kącik powinien zawierać fontannę czekoladową lub czajniczek do czekolady oraz mnóstwo pysznych dodatków, takich jak owoce, ciasteczka, wafelki, pianki marshmallow i wszelkiego rodzaju kolorowe posypki.
Dodatkowo, by zadowolić prawdziwych łasuchów, słodki kącik może także obfitować w mini eklerki polane czekoladą, owocowe szaszłyki w czekoladzie, mini muffinki, pralinki o różnych kształtach i smakach, lizaki, ptysie, cake-pops oraz korzenne pierniczki- koniecznie w kształcie serca.
źródło: chocolatefountainonline.com
źródło: candywarehouse.com
Wszystko oczywiście musi nie tylko świetnie smakować, ale i wyglądać. Stół z czekoladowymi łakociami powinien więc pasować so stylu wesela i być utrzymany w jednej, ustalonej konwencji kolorystycznej.
źródło: happywedd.com
Aby pozostawić miłe, czekoladowe wspomnienie, warto w ramach podziękowań dla gości przygotować eleganckie saszetki z czekoladą do rozpuszczenia w domu, oczywiście z „gorącymi podziękowaniami”.
źródło zdjęć: happywedd.com