foto: MM. Rudiak
Trudno sobie wyobrazić coś bardziej pysznego niż czekolada...
Jakże genialny to produkt: smakuje sam, z dodatkami, wszystkim dobrze się kojarzy (choć zapewne są wyjątki potwierdzające tę regułę ;)), przywołuje wspomnienia z dzieciństwa, podróży, miłych spotkań.
Czekoladowe smaki są idealne do wplecenia w ślubno-weselne aranżacje. Sprawdzą się nie tylko w słodkim bufecie, ale i w obiadowym menu. A poza tym świetnie udekorują weselną salę nie tylko smakowitym wyglądem, ale i zniewalającym zapachem.
Czekoladowe fondue to może być hit waszego wesela. Fontanna kipiąca podgrzaną do stanu płynnego czekoladą, która zastyga na oblanych nią owocach, biszkoptach, krakersach, staje się często główną atrakcją weselnej zabawy. Urządzenia do fondue można wypożyczyć na całe wesele lub tylko jego część.
Dodatki w postaci owoców i ciasteczek można wybierać z przeróżnych gatunków: maliny, winogrona, melony, cytrusy, herbatniki i biszkopty - doskonale pasują do czekoladowej polewy - mlecznej, ciemnej lub białej.
Natomiast do miana czekoladowego króla waszego przyjęcia pretenduje ciemnobrązowy tort kakaowy. Ozdobienie go jasnymi, kontrastującymi detalami lub owocową kaskadą da rewelacyjny efekt i zwabi nie tylko największych łasuchów.
Podobnie jak czekoladowe praliny, muffiny, ciastka, groszki. W sam raz na jeden "gryz" do kawy :)
Czekolada to nie tylko smak, ale i bardzo apetyczna barwa. Jeżeli postanowiliście mianować czekoladę przewodnim tematem waszego wesela, spróbujcie podkreślić to również w kolorystyce nakryć, obrusów, dodatków i innych dekoracji weselnych.
Ciemny brąz świetnie współgra z pastelowym różem, turkusem, seledynem, żółcieniami. To sprawdzone duety, korzystajcie z nich śmiało!Barwy z gamy brązów nadadzą ślubnym stylizacjom nieco wytworności i efektu vintage.
Czekoladowy drobiazg zapakowany w ozdobne pudełko, woreczek, to świetna pamiątka-podarunek dla weselnych gości. Może to być również kawałeczek weselnego tortu "na drogę" :)