Wybór smaku tortu weselnego może być bardzo stresujący. Trzeba nie tylko połączyć gust swój i swojego partnera, ale musisz także zastanowić się, jak smak wpłynie na wygląd ciasta i czy Twoi goście będą zadowoleni z tej decyzji.
Jak więc podjąć decyzję o smaku, która sprawdzi się zawsze? Podpowiadamy, na co zwrócić uwagę.
Torty weselne
Własny gust
Być może masz swój ukochany smak tortu. Jeżeli Twój narzeczony także go lubi, połowę problemów macie już z głowy. Najlepszą drogą jest kierowanie się własną intuicją. Gdy podczas degustacji bardzo zasmakuje Wam tort o smaku kawy z kremem z orzechów laskowych, jak najbardziej powinniście pójść tą drogą.
Ile przyjemności da Wam spróbowanie wypieku podczas wesela!
Gdy nie wiesz, czego chcesz
Przede wszystkim jeszcze przed degustacją zastanów się, czy bardziej pociąga Cię smak czekolady, owoców, orzechów, czy wanilii. To będzie już pierwsza, bardzo ważna wskazówka, która naprowadzi Cię na właściwy wybór. Wyobraź sobie, że jesteś w restauracji. Jakie smaki wybierzesz w menu?
Fotografia: Adam Ludwik Photography
Klasyczne smaki
Klasyczne smaki tortów to wszystkie te rodzaje, które pochodzą z naturalnych składników. Prawdziwa czekolada, świeże jagody, mielone orzechy, tworzą naturalne smaki, które będą idealnie zbalansowane. Właśnie takie wybory docenią goście. To produkty, do jakich są oni przyzwyczajeni. A więc uniwersalna rada podczas wyboru tortu to fakt, że tort wykonany ze składników dobrej jakości zawsze będzie smaczny i od razu to wyczujesz.
Jeżeli obawiasz się wyglądu tortu, klasyka zawsze jest najbardziej trafna. Prostota się obroni, czasami w przeciwieństwie do wymyślnych form.
Fotografia: Zuzanna i Marcin Karetta
Zobacz także:
5 RZECZY, KTÓRE POWINNAŚ ZOSTAWIĆ W DOMU PODCZAS SWOJEJ PODRÓŻY POŚLUBNEJ